Bostad Klar!

Äntligen!
Efter att jag tog beslutet att flytta ned till Istanbul har det varit upp och ner i frågan om bostad. Först var det tänkt att jag skulle bo oförskämt billigt i Caddebostan, ett modernt shopping- och bostadsområde på den asiatiska sidan, beläget ungefär en mil ifrån skolan. På grund av diverse komplikationer förpassades tyvärr det alternativet till soptunnan. Därefter har andra hjälpsamma vänner och släktingar försökt bistå med olika förslag men till slut, med ungefär en månad kvar till resan, bestämde jag mig för att lösa på egen hand. Jag googlade mig fram till en brittisk craigslist (annonssida) som hyste mängder av annonser på rum och lägenheter över hela Istanbul. Det var svårt att välja, men jag började med att knacka ihop ett mail i vilket jag presenterade mig själv på engelska/turkiska. Jag berättade att jag arbetar på Volvo, ett globalt beryktat företag, som talar tydligt språk - jag är en skötsam kille (:) ). Tanken slog mig att länka min ståuppakt på youtube och berätta om mitt projektjobb som röstskådespelare och manusförfattare för ett nationalsänt radioprogram. Min inbyggda jantelag tryckte först ner mig i skorna men efter en uppriktig självrannsakan tänkte jag: varför skulle jag inte berätta det?
Det fanns många fina rum/lägenheter på lika många intressanta platser, men med största sannolikhet finns det betydligt många fler spekulanter i en liknande situation som jag. Jag resonerade till slut att det var upp till mig att sälja in mig själv, låste in jantelagen i en låda och berättade stolt om min sidosyssla, som förhoppningsvis en dag blir min huvudsyssla.
Efter att jag skickat min hängivne kusin och istanbulbo Burak för att träffa hyresvärden samt göra en sista kontroll är det nu spikat! Jag kommer att bo i hjärtat av Istanbuls kommersiella center - Taksim. Lägenheten ligger i området Cihangir vilket är Europa, är belägen cirkus 500m från skolan och tycks ha en fantastisk utsikt(se bilden) över Bosporen / Marmarasjön. Som en bonus råkar även lägenheten av händelse också ligga på samma gata som det turkiska fotbollslaget Besiktas' fotbollsarena. Personligen håller jag på Fenerbahce, som är bittra rivaler till Besiktas, men lyckligtvis är jag inte tillräckligt inbiten för att se nackdelarna i detta.


Nedans ser vi i stort sett staden Istanbul, men inte provinsen med samma namn.
Hyfsad helbild av Istanbul.

Här ser vi en inzoomad bild på en del av Taksim, Cihangir. Sängen kännetecknar lägenheten och huset skolan.
Inönü stadyumu ligger som tidigare nämnt precis bredvid lägenheten.
En snäv inzoomning på Taksim, Cihangir i Istanbul.

Utsikt!
En utsiktsbild från mitt blivande hem!

På återseende!

Kommentarer
Postat av: Volramos

Bra blogg!

2009-04-19 @ 20:19:02
Postat av: cano

Tjoohoo! Sorry for not being able to help u! Haha!

Ska försöka hälsa på under din vistelse så får du guida mig istället!

2009-04-20 @ 15:18:52
Postat av: Anonym

Wooaw! Kul att du åkte till Istanbul, även om det var ett tag sen (men det kanske känns som igår:) Jag ska ta mig ner i slutet på mars och vara där i 3 månader. Vad fick du ge för att bo där om jag får vara nyfiken? Jag håller på å söker lägenheter där nu..

Må gott!

2011-02-26 @ 01:27:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0